miércoles, 3 de mayo de 2017

Risotto de ceps amb parmesà


Aquest any no tinc gaires ceps secs per què l'any passat va ser un any de miseria per el cep.
Tinc un potet de ceps secs, que el guardo com una reliquia...tard o d'hora em tenia de decidir...
Ingredients per 4 persones ;
500 grs d'arrós de gra rodó
30 grs de ceps secs
1 ceba gran
oli d'oliva de 0'4º
40 grs de mantega 
100 grs de parmesà ratllat
Uns 100 ml. de vi blanc 
1 litro de caldo vegetal o aigua 
sal i pebre 
 Preparació:   Abans de rès, posar els ceps a hidratar amb aigua tèbia uns 20 minuts.
Agafarem una paella i posarem una mica d'oli i la mantega, tirarem la ceba triturada i la deixarem sofregir ben bé .
Quan estigui força daurada i tirarem els ceps talladets i els enrossirem tot junt, salarem una mica.
Un cop tinguem la ceba i els ceps enrossits i tirem el vi blanc.
Paral.lelament posem una olla el foc amb el caldo o l'aigua, on l'escalfarem, per tal de tenir-lo calent.
Quand s'hagi evaporat el vi blanc i tirarem l'arròs remenant durant uns minuts per tal que agafi tots els sabors,
I tirarem dos cullarots de caldo i anirem remenan fins que l'hagi absorbit, aquesta operació l'anirem repetin varies vegades.


De tant en tant quan tirem el caldo i anirem afegin trossets de formatge parmesà, per qué es vagi amalgamant tot.


Es va repetin la operació fins que l'arròs es cuit, ho rectificarem de sal i pebre.
El risotto auténtic no porta crema de llet, per et quedi untuos el secret és no deixar de remenar 
Que vagi de gust!!!
                                     

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bundt Cake de fruits secs i xocolata

Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n&#...