sábado, 29 de octubre de 2016

Sàcher

Ara que ja comença arribar el fred, bé de gust un pastís una mica consistent i que millor que un pastís de xocolata... Mmmm deliciós i molt "gurmant" com diem aquí a Cerdanya.

Ingredients per unes 6/8 persones:                                 

85 grs de xocolata negra
4 ous
85 grs de mantega del Cadí
90 grs de sucre llustre
10 grs sucre de vainilla o esència de vainilla.
60 grs sucre normal
70 grs de farina

Per la glaça de xocolata:
Ingredients: 
200 grs de xocolata negra
200 grs de nata
40 grs de mantega

Preparació:
He posat la mantega en un bol, aquest en el microones;
 he afegit el sucre llustre i l'he batut ben batut
 amb un batedor l'he deixat amb la consistencia com
d'una pomada.







Després hi tirat un rovell d'ou ( hi separat la clara del rovell) i l'hi batut i els hi anat tirant després d'un l'altre.







He batut les clares a punt de neu amb un polzim de sal, quand en estat una mica fermes, he afegit el sucre en gra i les he acabat de muntar.
He posat la xocolata amb un bol i a desfer dins el microones, quand estat l'he afinat amb una llengua pastissera. Quand estat la xocolata a punt li barrejat amb molt de compte de dalt a baix i he posat la farina i la esencia de vainilla, després hi tirat les clares a punt de neu i ho he anat remenant tot bé fins que estat ben incorporat en moviments envolvents.










Posarem el forn a 200 º
Posem la massa amb un motllo rodó, i la fiquem a dins del forn i baixarem la temperatura a 180º, que serà la temperatura que hem de tenir per coure'l.
El temps de cocció depèn molt de cada forn, jo el vaig tenir uns 30 minuts amb la funció de rebostería( dalt, baix i ventilador)
Per fer la glaça de xocolata:

Posarem la nata amb un cassó el foc fins que bulli, el retirem del foc i tirem la mantega i la xocolata i ho afinarem amb un batedor manual.
Posarem el pastís, quand estigui una mica fred, damunt d'una reixa i li tirarem la glaça per sobre
I ja en temin un altre de fet!!!

És pot congelar o tallar-lo a trossets i congelar. La xocolata és decongela molt ràpid i si són trossets encara més.
Jo també vaig fer la versió de pastelets de Sàcher 

Aquí els teniu, són més entretinguts de fer, però així també ja els tenim talladets i es un altre forma de presentar el " Sàcher" 
Que vagi de gust!!! 



Bundt Cake de fruits secs i xocolata

Diuen que a la tercera va la vençuda, tres vegades he intentat fer aquest pastís i al final m'ha sortit, ja ho diuen fent i desfent, n&#...